About us (NL)

(FR) (EN)

Sinds bijna tien jaar zijn Olivia Droeshaut en Yves Dethier als freelance fotografen actief. Hun samenwerking begint in 2004, wanneer ze samen een opmerkelijke reeks portretten maken van Belgische atleten op de Olympische Spelen van Athene.
Ze creëren hun gezamenlijk label DYOD en werken samen met het agentschap Reporters, waar ze ook hun kantoor vestigen.

Ze winnen dat jaar de Fuji Awards Belgium en organiseren een tentoonstelling in het Flageygebouw in Brussel.

Vanaf dan volgen de opdrachten elkaar op. Als specialisten in mode- en portretfotografie realiseren ze series voor Belgische magazines als Ciné Télé Revue, La Libre-Match,  Trends, Le Vif Weekend maar ook voor internationale tijdschriften als Gentleman Italia, Edelweiss, People magazine NY, …

Van Justine Henin tot Benoît Poelvoorde, via David Coulthard, Pascal Obispo, Charles Aznavour, Jan Fabre, Adamo of Luc Tuymans, … allen hebben ze geposeerd voor Yves en Olivia.

In 2006 werken ze een grote campagne af ter bevordering van het imago van Wallonië : “meer talent per km2”. Hiermee halen ze de derde prijs op de Pampa Awards (een wedstrijd georganiseerd door de belgische vereniging van magazines en de Unie van uitgevers van de periodieke pers die de beste institutionele campagnes in België beloont). De hele campagne wordt vervolgens in een reizende tentoonstelling gegoten met een vernissage tijdens de Maand van de Fotografie in Beaubourg (Parijs).

Gesterkt door deze ervaringen breiden Olivia en Yves hun werkterrein uit naar de reclamefotografie en ze zetten hun know-how in voor merken als Wrangler, Infrabel, OGM en eBay. Ze werken samen met onafhankelijke stilisten, om zo hun creativiteit verder te ontwikkelen. Hun werk wordt in 2010 bekroond op de Hasselblad Masters, een wereldwijde wedstrijd waar ze bij de 40 beste fotografen in de categorie Fashion worden ondergebracht.

Exhibitions and Awards